zamiast takich kombinacji kup olej kokosowy- mozesz tez nim smarować omlety, chleb, warzywa, owoce, etc.. Mozesz smazyc i jesc bezposrednio. Rownie dobrą opcją jest mleko kokosowe
Mój ulubiony sposób to "smażenie" na papierze do pieczenia. Tniesz lub rwiesz papier, kładziesz go na patelnie i na niego już przyprawionego kurczaka, a następnie przykrywasz. Wychodzi na prawdę dobre i nie trzeba myć patelni bo papier nic nie puszcza. Nie żebym był jakimś przeciwnikiem smażenia na oliwie, ale tym sposobem też możemy się pozbyć [...]
W diecie low carb bazuje się na tłustych mięsach a nie chudych. Dodaj wieprzowinę, tłuste ryby, olej kokosowy, warzywa. Poza tym cel masz źle dobrany. Nigdy nie powinno być to zrzucanie masy ciała a tkanki tłuszczowej. Ważne są obwody a nie kg.
Tak jak wyżej. Dobrze przeprowadzona obróbka termiczna nie powinna zmniejszać jakości całego dania, a już na pewno nie na tyle, aby miało to jakieś konkretne znaczeni w kontekście całej diety. W końcu cała dieta to posiłek za posiłkiem, jakby nie patrzeć. Zwróciłbym uwagę na olej kokosowy, jak i inne tłuszcze do smażenia, bo też różnie się je [...]
Aeroby 6x60min niszczą system. Skąd pomysł żeby wcześniej na redukcji stosować takie ilości? Jedz całe jaja. Jaki jest sens w eliminacji żółtka i dawania za niego oliwę? Do każdego posiłku warzywa i urozmaicanie. Nie tylko indyk, ryż, twaróg, oliwa. Masz wołowinę, wieprzowinę, różne ryby, jaja, olej kokosowy, lniany, orzechy, pestki, itp.
Ja bym zobaczyła zdjęcia sylwetki. Białko za wysoko 2g na kg mc Ci wystarczą zupełnie. Więc załap okolic 150-160g. W 2 posiłku za mało białka, masło orzechowe od czasu do czasu ok, ale w mniejsze ilości, są lepsze źródła tłuszczu. Jak już Domer wyżej wspomniał mielonego gotowego nie kupuj, zmiel sam. Czyli kupujesz kawał schabu / kuraka / indyka [...]
na mase to jest ogół diety i dodatni bilans kcal. mięsa jedz rozne, a ryby najzdrowsze są tłuste. chudą rybke tez mozesz zrobic, a tłuszcze dodac oddzielnie, np. oliwe, awokado, etc..co do smazenia: jesli juz, to najlepsze są do tego maslo klarowane, smalec, olej kokosowy. jak masz patelnie teflonową to w ogole nie musisz uzywac tluszczu do [...]
Wiek :redukcja Płeć : mężczyzna Wiek : 30 Waga : 91 Wzrost : 184 Obwód klatki : 114 Obwód ramienia : 40 Obwód talii : 86 Obwód uda : 62 Obwód łydki : 41 Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 15% Aktywność w ciągu dnia : praca fizyczna + wszedzie chodze na nogach w ciagu dnia Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 5x w tyg silowy + 3x [...]
Dzieki za odpowiedzi :-) Na pewno coś z tego wybiorę. ja ostatnio wlasnie na nierafinowanym smaze miesa i smakuja mi jak nigdy%) mala zmiana a cieszy Kubki smakowe A nie powinno się smażyć na rafinowanym ? Z tego co czytałem to nierafinowany ma mniejszą temp. dymienia i jakieś niekorzystne substancje się uwalniają ? Kolejna rzecz to teraz koledzy [...]